12. februar 2003       Leto 2003, številka II

 

 

Raglja


 

1

 

rezervacija projekcijske opreme

 

 

Kot vsakokrat ob začetku semestra vas prosimo, da pravočasno rezervirate projekcijsko opremo, ki jo nameravate uporabljati pri predavanjih oz. vajah. Rezervacije sprejemata Janja Mikuš (janja.mikus@fmf.uni-lj.si) in Jasmina Stanojević (jasmina.stanojevic@fmf.uni-lj.si). Prosimo, da natančno opišete svoje potrebe:

·         točen kraj in čas,

·         katero opremo potrebujete,

·         katere programe boste uporabljali (če boste delali z našim računalnikom)

·         ali boste opremo potrebovali vsakokrat ali samo občasno po predhodnem naročilu.

Posebej opozarjamo, da so v učilnicah M3 (matematika), R1 (računalnica), F1 in F4 (fizika) projektorji že fiksno montirani in si želimo, da bi pri sestavljanju urnika razmišljali tudi o tem, zato da bi bili prenosni projektorji lahko čimveč prosti za uporabo v ostalih učilnicah.

Projektor in tudi računalnik stalno stojita v Vegovi sobi (IMFM).

Pričakujete lahko, da bo želja vsaj toliko kot opreme, saj potrebe rastejo hitreje kot tehnične možnosti, zato priporočamo, da pohitite z rezervacijami.

Pozor: rezervacije iz zimskega semestra so zastarale. Tudi če so vaše potrebe v letnem semestru enake, prosimo, da jih na novo prijavite!

 

2

 

Rezervacije računalniških učilnic

 

Vsi, ki boste v prihajajočem semestru potrebovali računalniško učilnico R1 ali R4 za izvedbo vodenih vaj, se čimprej oglasite pri Janji Mikuš in si zagotovite prostor v želenem času. Priporočamo, da pohitite, ker so omenjene učilnice glede na najavljeni urnik zelo zasedene – velikokrat tudi v večernih urah.

V učilnici R1 (Jadranska 21/II) je 20 delovnih mest, v R4 (Jadranska 19/II) jih bo 18. V skrajnem primeru bo na voljo tudi R3 (Jadranska 21/I) z 12 delovnimi mesti. R1 je opremljena s tablo in stalnim projektorjem. V prenovljeni R4 bo možnost projekcije in tabla, v R3 pa ni ne table, ne možnosti projekcije.

Učilnico je potrebno rezervirati tudi, če jo potrebujete le občasno, saj si boste le tako zagotovili prostor.

 

 

3

 

Dela v prostorih Računalniškega centra

 

 

Računalniški center je postal žrtev prenove sosednjega prostora – računalniške učilnice R4. Pred dobrim letom je bil razdeljen vmesni prostor, tako da sta RC in učilnica dobila obliko L. Ker je bilo za učilnico to preveč moteče, je bilo odločeno, da se vmesne pregradne stene podrejo in se na novo postavi ena ravna stena.

Posledično je potrebno premakniti obstoječo napeljavo (elektrika, telefon, omrežje, omara s strežniki, klima naprava) in pohištvo v RC, vključno z delovnimi mesti operaterjev.

Trudimo se, da bi uporabniki kar najmanj občutili dogajanje pri nas.

 

 

4

 

prenovljena bo učilnica R4

 

 

V tem trenutku so računalniki in pohištvo še vedno evakuirani (zasedajo učilnico F5 in večji del hodnika v drugem nadstropju Jadranske 19).

 

5

 

novejši textpad

 

Sporočamo, da je izšel TextPad 4.6.2. Ker ste - po odzivih sodeč - kar zadovoljni z dosedanjo izdajo 4.5, ni potrebna nikakršna naglica pri zamenjavi.

 

6

 

cobiss – direktni vstop v matematično knjižnico

 

Kot vsi vemo, je v COBISSOV katalog za matematično knjižnico nemogoče priti direktno, ampak mora uporabnik preko COBISS-ovega spiska knjižnic. Za to se lahko zahvalimo IZUM-u, ki je tako dobro napisal svoje programe.

Ker je imel zadosti brezumnega klikanja, je Andrej Bauer napisal CGI skripto, ki pripelje direktno na katalog matematične knjižnice.

Naslov za direktni dostop do matematične knjižnice je:

Glavni urednik: Jasmina Stanojević

(Ne)odgovorni urednik: Matija Lokar

Oblikovalec in tehnični urednik: Janja Mikuš

Stalni sodelavci: R. Klemenčič, J. Martinuč,

 Z. Mutić in I. Orehek

Naslov: Raglja, Jadranska 19, 1000 Ljubljana

Cena: 0 SIT - 20% DDV vključen

Naklada: zaposleni na FMF in IMFM

 

Oprostite za napake!

www.fmf.uni-lj.si/matknjiz